Örömautózással a bajnoki cím felé

Turán Frigyes, Bagaméri László

2018 meghozhatja Turán Frigyes számára a régóta várt abszolút magyar bajnoki címet. Az év elején mindebben csak reménykedhetett, mert csupa új dologba vágta fejszéjét – új autó, új navigátor, új csapat –, azonban két futammal a vége előtt a bajnokság éléről várja a mecseki folytatást.

 

 

 • Ha minden jól megy, hazánkban is rangos nemzetközi futamon méretheted meg magad, ami számodra nem is olyan ismeretlen közeg.
  Nagyon örülök a hírnek. Azt gondolom, hogy hazánkban egy ERC-futam mind turisztikailag, mind versenyzőként, mind az országimázs szempontjából óriási lehetőség. Igenis kell egy ilyen hosszú távú verseny, sok versenykilométerrel. Ha pedig jövőre tényleg idejön az Európa-bajnoki mezőny, az hatalmas élmény lesz minden magyar versenyzőnek, jó lesz összemérni a tudásunkat ezekkel a pilótákkal, és meglátni, hogy mire is vagyunk képesek. Nem beszélve a rali népszerűsítéséről.
   
 • Egykor versenyeztél a zempléni pályákon?
  Mi is mentünk még ott, mindenféle emlékünk van, ami biztos, hogy nagyon jók a pályák. Kíváncsi vagyok, hogy az idei Nyíregyháza rali milyen újdonságokat tartogat, amit hallottunk, az mind versenyző- és nézőbarát kezdeményezés lesz. A publicitásról nem is beszélve, ami mindenképpen jó irányba viszi a jelenlegi és a jövőbeni sportot is.
   
 • Beszéljünk egy kicsit arról is, hogy számotokra ez az év nagyon szépen alakul, a bajnoki cím legnagyobb esélyeseként álltok a Mecsek rali rajtjához.
  Az igazság az, hogy nem számolgatunk, nem foglalkozunk most ezzel… Mindent teszünk úgy, mint ahogy eddig is, az autó maximálisan készen áll, most nekünk kell jó teljesítményt nyújtanunk. Van előnyünk, ami bizonyos szempontból kényelmesnek mondható, bizonyos szempontból meg nem. Egyvalami azonban biztos: nem szeretnénk hibázni, felszabadult autózásra készülünk mind a Mecsekben, mind pedig Nyíregyháza környékén!